A Renovated House Gives Nod to 1970s Polish Modernism

Trending 3 weeks ago

Free images - In Katowice, Poland, a house from nan 1970s has undergone rather a renovation, acknowledgment to designer Grzegorz Layer. Spread crossed 225 quadrate meters (approximately 2,422 quadrate feet), this terraced location has been meticulously redesigned to clasp a contemporary, open-plan layout while paying homage to nan classical aesthetics of 1970s Polish modernism.

interior position into modern room pinch wood cabinets, achromatic island, and wood barroom array pinch pinkish stools

The broad renewal progressive a myriad of changes to nan structure. A caller staircase was integrated, nan crushed floor’s level was lowered, soul walls were wholly removed, windows were enlarged, and nan tile was raised. The consequence is simply a freely and versatile interior that tin beryllium easy configured to accommodate various functions.

More news :Fall for Design With These 12 Contemporary Valentine’s Day Gifts

side interior position into modern room pinch wood cabinets, achromatic island, and wood barroom array pinch pinkish stools

The expansive crushed level encompasses an entryway, eating room, surviving room, and a room featuring an land pinch an extended barroom array for casual meals. The only enclosed spaces are a pantry and bathroom, cleverly hidden wrong a built-in building painted a vibrant greenish color.

view from room looking into surviving room pinch greenish modular sofa and wood cabinets

interior position into modern surviving room pinch 2 greenish sofas surrounding tv.

interior position into modern surviving room pinch 2 greenish sofas surrounding tv.

Large furnishings pieces, reminiscent of nan iconic meblościanki aliases “furniture-walls,” keeps nan layout organized while emphasizing nan home’s geometry. Warmth is infused wrong done nan usage of wood finishes and fluted ornamental details, subtly nodding to nan wood paneled walls that were celebrated successful nan 70s. Light actual floors supply nan cleanable canvas for nan curated pieces of furnishings and accessories.

interior position of partial surviving room greenish sofa and partial eating room pinch achromatic chairs

The colour palate connected nan main level combines achromatic walls and achromatic elements, pinch soft greenish specifications utilized successful moderation.

view of modern unfastened eating room pinch achromatic chairs

view done modern location interior down hallway past wood shelves and staircase

Steel columns and beams stay exposed to visually propose nan section of spaces connected nan main level into zones. Lighting plays a pivotal domiciled successful enhancing nan ambiance passim pinch arranged method fixtures coexisting pinch design-driven lamps that echo nan clip play that nan location was primitively built.

view done modern location interior down hallway past wood shelves and staircase

view done modern location interior down hallway past wood shelves and staircase

view of modern move backmost stairs made of wood steps that widen to broadside to shape shelves that clasp plants

A caller staircase is flooded pinch earthy ray while providing entree to nan upstairs and rooftop terrace.

interior position of modern house's hallway pinch achromatic walls and unfastened wood stairs successful distance

The 2nd level is designated arsenic a backstage area, lodging bedrooms, bathrooms, and an office. The redesign of nan unfastened staircase, complete pinch a solid ceiling, allows nan spaces connected some floors to blend seamlessly, creating a harmonious travel passim nan house.

modern chamber pinch built-in wood headboard wall and furniture pinch attached tables

side position of modern chamber pinch built-in wood headboard wall and furniture pinch attached tables

partial angled position of modern chamber pinch wood wall and built-in retention array and floating bathtub

view into modern unfastened bath pinch solid walls, wood cabinets, and achromatic floating console

angled partial position of modern bathroom

view of modern kids room pinch location shaped furniture framework and wallpapered wall astatine back

modern bathroom

Photography by Grzegorz Layer.

Caroline Williamson is Editor-in-Chief of Design Milk. She has a BFA successful photography from SCAD and tin usually beryllium recovered searching for vintage wares, doing New York Times crossword puzzles successful pen, aliases reworking playlists connected Spotify.

More
Source Design
Design